maanantai 20. tammikuuta 2014

Oreo Brownie

Untitled
En ookkaan vähään aikaan päässyt keittiön puolelle leipomaan jotain saati päätynyt päivittämään sitä tänne. Nyt tartti vaan kaiken pohtimisen ja valintojen keskelle jotain muuta ajateltavaa, joten tämä tuntui luontevalta valinnalta :)
   Mulla on pakko mielle Oreoihin, kaikki missä niitä on - sen vaan täytyy olla hyvää. Joten kun silmiin osui internetin ihmeellisestä maailmasta resepti Oreo Brownieseihin oli mun yksinkertasesti pakko kokeilla. Jos tykkää suklaasta ja täyttävästä, _hyvin_ suklaisesta ja makeasta, tässä on juuri oikea resepti sulle !

Ohjeesta tulee suhteellisen pienen uunivuoan verran, jos haluaa kokonaisen pellillisen pitää siis ainakin tuplata annos, toki sitten pitää miettiä kuinka paksun herkustaan haluaa :D

BROWNIE-POHJA
2 Kananmunaa
115 g Voita
200 g Sokeria
2 rkl Vanilja-aromia
35 g Kaakaojauhetta (tummaa)
95 g Vehnäjauhoja

1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen ja vuoraa uunivuoka foliolla. Aloita browniespohjan valmistaminen vatkaamalla munat pienessä kulhossa vaahdoksi. Sulata isommassa kulhossa voi ja sekoita siihen sokeri, vanilja-aromi ja kaakaojauhe.  

2. Lisää seokseen jauhot ja sekoita lopuksi mukaan kananmunavaahto. Levitä tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasossa noin 22 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä täysin ennen keksitäytteen valmistamista.

KEKSITÄYTE
60 g Huoneenlämpöistä voita
150-200 g Tomusokeria
30-50 ml Kuohukermaa
6 Murskattua oreota (hyvä korvike on Dops-browniekeksit)

3. Vatkaa hetki huoneenlämpöistä voita kulhossa ja lisää sitten kerma ja sokeri. Kun seos on tasaista, voit murskata keksit ja sekoittaa ne mukaan. Levitä seos tasaisesti browniepohjan päälle vuokaan ja siirry sitten suklaakuorrutuksen valmistamiseen.

SUKLAAKUORRUTUS
200 g Tummaa suklaata
120 ml Kuohukermaa
2 rkl Voita

4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää kerma kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi voinokare ja sekoita taseiseksi. Kaada kuorrutus vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen leikkaamista. Säilytä jääkaapissa.UntitledUntitledUntitled

2 kommenttia: