sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Marianne cakepopsit


Olihan näitäkin nyt kokeiltava :D Niin monessa paikassa, televisiossa, blogeissa, netissä ja lehdissä näitä kehutaan kuinka helppoja on tehdä ja kuinka hyviä ja kuinka hauskan näköisiä niistä saa.

Aluksi puutun tähän makuun. Kyseiset hyvin suklaiset yksilöt maistuivat täysin mutakakulle. Joten loput perheestä tykkäsi, mutta omaan makuun aivan liikaa suklaata :D Tosi äkkimakeitakin ovat, mutta pienemmät pallot vain mukaan. ja sillä selvitään :)
Tuota marianneakaan ei ite reseptissä ollut, mutta pelkkä suklaa tuntui ankealta ajatukselta, joten päätimpä kokeilla ja kyllä kannatti.
Maku parani vielä kun oli saanut pallerot oltua jääkaapissa iltaan asti (kolmelta olivat valmiita) :)

Sitten tämä valmistus. Tietysti kaikki vaatii harjoittelua, mutta ei mennyt minulla kuin strömssöössä :D Suklaata oli jokapaikassa, marianne rouhetta löytyi sukkien pohjista viellä illalla ja ääkaappi oli sen näköinen, että jokin eläin oli käynyt ruokailemassa siellä !
Itse taikina oli helppo tehdä. Edellisenä päivänä kakku valmiiksi. Yön yli jääkaapissa ja seuraavana päivänä sitten tein massan valmiiksi. Pallotkin oli vielä helppo tehdä, mutta niinkuin saattoi edellisestä kohdasta päätellä, ei kuorruttaminen sujunut ihan ensimmäisellä kerralla niin helposti kuin väitetää :D
Harjoitus tekee kuitenkin mestarin, joten toista kertaa kun aloin palleroita kuorruttamaan lisää, sujui homma paljon paremmin :)
Eipä siis pidä lannistua jos ei heti kulje niinkuin aamuteeveessä :D


Ainekset :

Suklaakakku massa :


2½ dl   vehnäjauhoja
2½ dl   sokeria
1 dl   kaakaujauhetta
1 tl   leivinjauhetta
1 tl   ruokasoodaa
½ tl   suolaa
1   kananmuna
1 dl   täysmaitoa
½ dl   rypsiöljyä
1 tl   vaniljasokeria
1 dl   kuumaa vettä

Muut ainekset :

100 g   maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl tomusokeria
2 rkl   voita
( ½ rkl   täysmaitoa)

Koristelu ja tarvikkeet :

Tikut joihin tikkarit tehdään (cake pops tikut, jäätelötikut, paksut arrastikut)
Suklaata tikkareiden kuorruttamiseen (kannattaa varata reilusti)
1 pussi   Marianne crushia


Valmistus :

Laita uuni lämpeämään 180 asteeseen.
Voitele ja jauhota irtovuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä joukkoon.
Lisää kananmunat, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
Lisää kiehautettu kuuma vesi joukkoon ja sekoita.
Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä ja seistä seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa tai kuvun alla huoneenlämmössä.
Seuraavana päivänä murenna kakku kulhoon. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri, ja pehmeä voi. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuustoseos. Sekoita ainekset hyvin sormin tai haarukalla. Lisää tarvittaessa maitoa n. 1/2 rkl. Anna seoksen seistä jääkaapissa muutama tunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.

Kuorruttaminen

Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.
Sulata suklaa kattilassa vesihauteessa tai mikrossa.
Dippaa tikkarit sulaneeseen suklaaseen. Kopista ylimääräiset suklaat pois ja koristele. Kannattaa viedä tikkarit hetkeksi esim. jääkaappiin jäähtymään jotta suklaa ei valu.
Aseta cake popsit johonkin pystyasentoon. Käytä esimerkiksi pastalävikköä tai kukille tarkoitettua vaahtosientä tai kulhoa/astiaa jossa on sokeria.

Vinkki!

Aloita cake popsien valmistelu vähintään edellisenä päivänä. Cake popsit säilyvät hyvinä ja kosteina useamman päivän.
Jos tikut ovat liukkaita, kasta tikunpää ensin suklaaseen ja työnnä sen jälkeen taikinapallo tikkuun.
Tikkaritikkuja myydään askartelu- ja/tai leivontakaupoissa.


1 kommentti:

  1. Ui ihania! Pitää joskus kokeilla, kun itekkin tykkään hirveesti leipoo :3

    VastaaPoista